Πάμε σινεμά; Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ

Η νύχτα πλέον διαρκεί όλο και περισσότερο. Τι καλύτερο από τις ταινίες για να γεμίσουμε τα βράδια μας; Αρκετοί ξεκινήσαμε ήδη να πηγαίνουμε στον κινηματογράφο και να παρακολουθούμε τις καινούριες προβολές. Η πρώτη μου... απόδραση έγινε στον Snowman.

Έχοντας διαβάσει το εξαιρετικό βιβλίο του Σκανδιναβού μαέστρου στην αστυνομική λογοτεχνία, Jo Nesboο Χιονάνθρωπος, ομολογώ πως "έλιωσε" στα μάτια μου με την μέτρια (κατά την άποψή μου) κινηματογραφική μεταφορά του.Ίσως η σύγκριση  είναι αυτή που με έκανε να κρίνω αυστηρά την ταινία και οφείλω να παραδεχτώ -τουλάχιστον- τα απαράμιλλου κάλλους χιονισμένα πλάνα της Νορβηγίας και την υπεροχή του πρωταγωνιστή Μάικλ Φασμπέντερ που τα πήγε τέλεια υποδυόμενος τον επιθεωρητή Χάρι Χόλε. Όμως, ένας κούκ(λ)ος φέρνει την άνοιξη στη συγκεκριμένη περίπτωση;

Οι προβληματισμένες αντιδράσεις του θεατών στο τέλος έδειξαν πως το απότομο και βιαστικό φινάλε δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. 

 

Υπόθεση: Ο επιθεωρητής Χάρι Χόλε και η ομάδα του πρέπει να αντιμετώπισουν έναν σίριαλ κίλερ,

ο οποίος κάνει την εμφάνισή του κάθε φορά που χιονίζει, είναι πάντα ένα βήμα μπροστά

από τον επιθεωρητή και αφήνει κάθε φορά ως απόδειξη έναν χιονάνθρωπο έξω από το σπίτι των -παντρεμένων με παιδί- εξαφανισμένων γυναικών.

  • Σκηνοθεσία: Τόμας Άλφρεντσον
  • Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Σαρλότ Γκενσμπούρ, Τζέι Κέι Σίμονς 

Δήμητρα Κανατσέλη

STAR FM 92.9 © 2014 - Web & Art Desing by Ιωάννης Γιαννούσης // Web Development by Ιωάννης Γιαννούσης